Szerb Antal Gimnázium
Tankönyvrendeléssel kapcsolatos tudnivalók

Iskolánkban 2020 szeptemberétől minden diák alanyi jogon térítésmentes tankönyvellátásban részesül. Ez azt jelenti, hogy a tankönyvek könyvtári tulajdonban vannak, a gyerekek tartósan kölcsönzik azokat. Ez nem vonatkozik a munkafüzetekre és a nyelvkönyvekre, melyekbe bele kell írni; ezek mindenkinek sajátjai. A tartós tankönyveken van valamilyen jelölés: állománybélyegző, matrica vagy színcsík (ezeket semmiképpen ne szedjék le). A tankönyveket be lehet kötni, és nagyon fontos, hogy a nevét mindenki írja bele vagy rá, hogy azonosítani tudjuk, melyiket ki használta! A régi vignettákra lehet újat ragasztani.

A könyvtári könyvekbe beleírni semmilyen módon nem szabad, és azokat a tanév végén egy meghatározott időpontban le kell adni. Ha valakinél megrongálódott vagy elveszett a tankönyv, akkor azt valamilyen módon pótolni kell. Bizonyos tankönyveket több évig, akár az érettségi vizsgákig használhatnak a tanulók.


Akik szeretnének saját tankönyveket vásárolni, megtehetik például a következő helyeken:

KELLO Webáruház
Kódex Könyvesbolt: 1085 Budapest, József körút 63.
Kódex Tankönyvcentrum: 1054 Budapest, Honvéd utca 5.
GÉNIUSZ Tankönyv
FÓKUSZ Tankönyv
Mozaik Könyvesbolt: 1082 Budapest, Üllői út 70.
MOZAIK Kiadó

A tankönyvfelelős elérhetősége

Bármilyen tankönyvrendeléssel vagy könyvtárral kapcsolatos kérdéssel forduljanak az iskolai tankönyvfelelőshöz!

Neve: Hallai Csilla
Elérhetősége: személyesen vagy telefonon az iskolai könyvtárban (+36-1/400-1814/7-es mellék), illetve a tankonyvrendeles email-címen.